Hvor mye snømåking tåler ryggen din? - Honda Snøfreser
19th Ave New York, NY 95822, USA

Hvor mye snømåking tåler ryggen din?

Visst skal en normal rygg tåle litt snømåking i ny og ne. Men likevel melder både media og kiropraktorer at ryggproblemene blant folk øker betydelig når snøen kommer. Ikke så rart, kanskje, for selv om vi har en anelse om hva som er riktig måketeknikk, er det «snøen skal bort og bilen ut» som gjelder. Ikke minst tidlig om morgenen når tida er knapp, kroppen kald og snøen tung. Og det er ofte da det smeller.

Vi i Honda, som selger snøfresere, er ikke i tvil om hva som er den beste løsningen. Men hva gjør du for å ta vare på ryggen din hvis snøfreser ikke er aktuelt?

Måk med hodet

Lett snø er sjelden noe problem; det er den fuktige og tunge snøen som er den potensielle skurken. De færreste av oss er nemlig fysisk trent til å løfte og kaste unna kilovis med våt snø. Enda dårligere stilt er vi om morgenen når kroppen er kald og stiv. Tid til å varme opp før vi begynner, som vi faktisk burde gjøre, tar vi oss selvsagt ikke. Ei heller har vi tålmodighet til å passe på bøy i knærne, naturlig svai i ryggen og jevnt med pauser.

Hva er det verste som kan skje

De aller fleste snømåkere berger med litt småvondt i muskler og ledd. Men en del får faktisk skader som fører med seg både smerter og sykefravær. En stor kanadisk undersøkelse fra 2017 viste sågar at hjerteinfarkt økte signifikant mer blant menn enn kvinner i den kalde årstiden, noe man mente kunne skyldes at flere menn enn kvinner måkte snø. Dersom de kanadiske forskerne har rett, er med andre ord ikke bare et spørsmål om småvondter, men i noen grad også et skikkelig helseproblem. Uansett er det viktig å ta hensyn til seg selv og sine egne forutsetninger når man går ut for å gi seg i kast med snøen.

Hvis du likevel vurderer en snøfreser

Selv om mange av oss setter pris på den ekstra mosjonen vi får av snømåkingen, ender stadig flere opp med å investere i en snøfreser. Og er du først kommet dit, gjelder det å gjøre et riktig valg (Les våre 5 råd om hvordan du velger riktig snøfreser). Snøfresere finnes nemlig i mange utgaver, kvaliteter og prisklasser, og vi anbefaler at du tar deg god tid. Det finnes også mer og mindre uavhengige tester på nett som gir deg oversikt og innsikt.

Vårt hovedråd er likevel at du, i tillegg til egen research på nett og hos naboer, tar deg tid til å besøke og snakke med en profesjonell forhandler. De fleste fører flere ulike merker og vil gi deg en grundig veiledning. På hondasnøfreser.no finner du ut mer om fordelene med de 19 ulike Honda-modellene, og oversikt over vårt nett av forhandlere landet rundt.

Lykke til med snøen, og ha en ryggfrisk vinter.